ДТП з українцями у Польщі: водію загрожує 8 років тюрми

Польська прокуратура висунула звинувачення водієві українського автобуса, який напередодні потрапив у ДТП в Польщі.

У Польщі продовжують розслідувати справу дорожньо-транспортної пригоди з українцями. За останньою інформацією шестеро людей загинули, а 41 людина отримала травми. Про це повідомляє УП з посиланням на польську сторону.

“Водію інкримінують ненавмисне доведення до катастрофи у наземному русі. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Прокуратура наклала заборону на його виїзд  з Польщі. Він також зобов’язаний перебувати на контролі в поліції”, – йдеться у повідомленні.

За словами заступниці окружного прокурора у Перемишлі Беати Стажецької, є версія, що водій намагався повернути праворуч до місця обслуговування пасажирів. Проте через зависоку швидкість не завершив маневр.

Водночас кажуть про те, що швидкість руху автобуса була в межах 94-97 км/год, що є дозволено на автомагістралі.

Зараз водій перебуває у лікарні. Він наразі неоднозначно визнає свою вину у ДТП. Каже, що не зовсім пам’ятає обставини події і наголошує на своєму поганому емоційному стані. Однак обіцяє дати свідчення пізніше.

Нагадаємо, 6 березня у польському місті Кашице потрапив у ДТП український автобус Познань-Херсон.. Він злетів з автомагістралі у кювет і там перекинувся. На момент аварії в транспорті перебувало 57 людей. Шестеро загинули, більше 40 потрапили до лікарень із різними травмами.