Двоє лижників зі Славського поїхали в Італію на дитячий чемпіонат світу

У складі збірної.

Два юні лижники зі Славського у понеділок вирушили до Італії. Тут вони у складі національної збірної України візьмуть участь у чемпіонаті світу серед дітей. Це Олександр Пацаган та Дмитро Гашпар, які займаються у Славській комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі.

“Ці гірськолижники – якраз мій перший набір. Загалом в нашій школі цьому виду спорту навчаються 60 спортсменів. Охочих займатись є достатньо. Інше питання – можливість вдосконалюватись нам, як тренерам. Щороку відбуваються навчальні семінари від тренерів національної збірної, але що більше працюєш, то більше хочеш вдосконалюватись”, – розповіла їхня тренерка Ксенія Пацаган.

Додамо, загалом на Львівщині сьогодні функціонують вже 4 дитячо-юнацькі спортивні школи та 2 громадські організації, що розвивають гірськолижний спорт.  Зимовий змагальний сезон збірна Львівщини завершила з медалями національних змагань: Катерина Шепіленко стала віцечемпіонкою України  в дисципліні  супер-гігант, Дмитро Гашпар – чемпіоном України серед юнаків, Олеся Шарун – віцечемпіонкою серед дівчат, Олександр Пацаган  – бронзовим призером національного чемпіонату серед юнаків, а Данило Кусеньвиборов дві медалі на етапах Кубку України.


Теми: ,