Дитяча лікарня Львова отримала допомогу від поляків: що привезли

Міжнародний благодійний фонд «Children’s medical care foundation» допоміг міській дитячій клінічній лікарні Львова отримати гуманітарну допомогу з Польщі.

Медичному закладу подарували лікарняні ліжка, сидячі візки, бактерицидні лампи, респіратори, апарати для електроміографії, анестезії тощо. Процес отримання документації, зокрема, ліцензії для використання техніки, тривав кілька місяців.

“В межах допомоги фонду «Children’s medical care foundation» майже двадцять польських лікарень під егідою фонду передали для України медичне обладнання, частина якого призначена для догляду та лікування новонароджених дітей. Декларування та оформлення міжнародної гуманітарної допомоги – складний та довготривалий процес. Але коли мова йде про здоров’я та дітей діяти потрібно оперативно”, – сказав народний депутат Ростислав Тістик, який допомагав з оформленням документів.

У Львові таку допомогу вважають доречною. Адже отримана апаратура дозволить лікарям дитячої лікарні на Орлика ще більш якісно надавати медичну допомогу дітям та підліткам.

“Така допомога є дуже важливою. Ми вдячні Фонду та закладам охорони здоров’я в Польщі за допомогу, яка дозволить рятувати дитячі життя”, – сказав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Додамо, таку допомогу отримали кілька областей України. Зокрема, у Вінницькій, Хмельницькій, Київській, Одеській областях.