“Епідемія йде на спад”, – Степанов

Так вважає міністр.

Ситуація із коронавірусом в Україні стабілізовується. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що епідемія іде спад. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

“Ми витримали черговий стрибок захворюваності на COVID-19, і поступово ситуація почала покращуватися. Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня. Зараз у багатьох регіонах ситуація стабілізується. Вже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні. Вчора був перший день, коли кількість виписаних із лікарень перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих. Декілька областей, зокрема Івано-Франківська і Закарпатська, вийшли з червоної зони”, – повідомив міністр.

За його словами, зменшилась кількість госпіталізованих із COVID-19: минулого тижня до лікарень потрапили на 2000 пацієнтів менше, ніж позаминулого, зменшилася кількість і тих, хто захворів.

Степанов відзначив ефективність адаптивного карантину, запровадженого МОЗ:

“Завдяки чіткій стратегії і вивіреним діям МОЗ українці змогли пережити пік третьої хвилі пандемії без паніки та з мінімальними обмеженнями. Наш адаптивний карантин, ефективність якого оцінили і в Європі, був певним балансом між життям країни, роботою підприємців і епідеміологією. Ми постійно тримали руку на пульсі, збільшуючи кількість ліжок із підведеним киснем відповідно до потреб, оновлюючи протоколи лікування, щоб максимально ефективно протистояти хворобі”.

Водночас у Києві, а також Хмельницькій, Львівській та Полтавській областях ситуація залишається складною і вони продовжують перебувати в червоній зоні.

Нагадаємо, 14 553 нових випадки коронавірусної хвороби зафіксували в Україні упродовж минулої доби. Зокрема, захворіли 612 дітей та 426 медпрацівників. Померло 467 людей.