Степан Поплавський, водій трамваю із 38-річним стажем: “У нашій роботі романтика трапляється щодня”

Щотижня радіоведуча Дар’я Бура спілкується з людьми, у яких,  зазвичай не беруть інтерв’ю. Але ми уже не уявляємо наше звичне життя без їхньої щоденної праці. Гість проєкту «Люди» на Радіо Перше - водій трамваю із 38-річним стажем Степан Поплавський.


Шумите вночі? Тоді готуйте телевізор для конфіскації

Надто галасливі сусіди не дають спати чи нав’язливий звук болгарки заважає відпочинку у вихідний день? Якщо з шумними сусідами по-доброму домовитись не вдається – тоді є методи, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення і навіть Кримінальним кодексом. Про способи впливу розповів Ярослав Жукровський у новому випуску “Юридичних нюансів”.  


Юлія Захарчук, аварійний комісар: між собою ми жартома називаємо себе «збитошниками»

Щотижня радіоведуча Дар’я Бура спілкується з людьми, у яких,  зазвичай не беруть інтерв’ю. Але ми уже не уявляємо наше звичне життя без їхньої щоденної праці. Гість проєкту «Люди» на Радіо Перше сьогодні - Юлія Захарчук, аварійний комісар


Львівщині доведеться підлаштуватися під Європейський зелений курс, – Наталія Галецька

Європейський зелений курс – це глобальна тенденція. Плани ЄС – до 2050 року зробити Європейський континент екологічно нейтральним. Насправді, втілення таких амбітних планів передбачає конкретні заходи,  які фінансово підтримує Євросоюз. Тобто, для України і, зокрема, для територіальних громад, Європейський зелений курс – це реальний інструмент для розвитку. Іншого шляху не дано, адже недотримання зеленого курсу загрожує нашій економіці.  


У судах Львівщини нарахували 31 справу щодо електросамокатів

У Запоріжжі за наїзд на пішохода суд стягнув з кермувальника електросамокатом 100 і 23 тис. грн. матеріальної і моральної шкоди, відповідно. Потерпіла в результаті аварії потрапила у лікарню. Це наразі найгучніша історія в Україні, у якій фігурує електросамокат, – розповів у черговому випуску програми “Юридичні нюанси” на радіо ПЕРШЕ Ярослав Жукровський. 


Ірина Середа

Христина Шабат, засновниця мережі дитячих садків: “Ми починали з двох наших дітей, а за 8 місяців заповнили цілий садок”

За освітою Христина Шабат редакторка та магістр інновацій і підприємництва. Але вже п’ять років як займається  розвитком дитсадків “Пташеня” та є керівницею Центру гідності дитини, ...


Що таке безоплатна правова допомога і як її отримати?

Хто може претендувати на безоплатну правову допомогу, що для цього потрібно, а також хто надає відповідні послуги у Львові? Усі деталі розповів Ярослав Жукровський у черговому випуску “Юридичних нюансів”. 


Школи та садки Львова працюватимуть у звичному режимі

Дистанційного навчання не буде. А з тими, що підуть на такий крок – розбиратимуться окремо, – заявила начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик в ефірі проекту «На межі» на телеканалі «Перший Західний”.


Вадим Павловський, колишній водій маршрутки: “Найкращі пасажири – ті, які їдуть із сіл”

“У правах написано “водії категорії Д, автобус. “Маршрутчик” – це простонароддя, навіть трохи зневажливо звучить”, – говорить колишній водій маршрутки Вадим Павловський. У розмові із ...


“Місця для паркування службових авто”. Коли такі обмеження законні і як це перевірити?

Кружляєте вулицею, щоб припаркувати автомобіль. Знаходите одне місце, але, виявляється, що й воно зайняте – на ньому дорожній конус. Знайома ситуація? Усі тонкощі довкола “закритих” паркомісць розповів Ярослав Жукровський у програмі “Юридичні нюанси” на радіо ПЕРШЕ. 


Скрипаль Богдан Луц: “Я стараюся виходити на сцену більше, як священник, а не як рок-музикант”

Богдану Луцу 16 років, – він дає концерти у Дзеркальній залі Львівського оперного театру, перемагає у європейських конкурсах та виступає серед кращих скрипалів світу. У ...