Фільм львівських режисерів покажуть на фестивалі у Канаді

Молитву до Митрополита” зняли у 2018 році.

Стрічка львівських режисерів Сашка та Олесі Балабаїв “Молитва до митрополита” потрапила у список фільмів, які покажуть на фестивалі у Канаді. Фестиваль відбудеться у травні у місті Пікерінг.

“Молитва до Митрополита” – кіно про українських митців, які своїми роботами долучилися до придбання нової гонти для Свято-Іванівської лаври, яка розташована на пагорбах Львівського музею архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

“Як і в часи Митрополита Андрея Шептицького, художники, скульптори, музиканти та інші творчі люди об’єдналися задля великої справи – збереження культурної спадщини України. Це символічне відродження культури меценатства та привернення уваги до унікальних пам’яток Львівщини, яке вдалося зафільмувати кінорежисерам Сашку та Дарині”, – розповіли у пресслужбі Львівської ОДА.

Робота над фільмом тривали майже рік.

“Ми дуже хотіли зберегти цей фільм для нащадків та популяризувати в усьому світі неймовірну працю львівських митців, унікальні архітектурні пам’ятки та високу культуру меценатів Львівщини. Для нас цей фільм є дійсно молитвою до Митрополита та осмисленням його величі і значення для українського народу”, – поділилися режисери.

Митці, які брали участь у фільмі – Тарас Лозинський, Петро Сметана, Любов Сорока, Михайло Яськович, Ігор Чуба та Андрій Чуба, Олександр Гончарук, Андріян Леськів та інші. Зйомки фільму, монтаж і пост продакшн фільму режисери робили безкоштовно, переклад англійською здійснили волонтери.