Гірники шахти «Лісова» піднялися на поверхню

Гірники шахти «Лісова», які з вівторка протестували під землею, сьогодні, 10 грудня, піднялися на поверхню через ознаки ГРВІ серед працівників. Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці очільник незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

«Очільниця регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України у Львівській області Мирослава Кафтан повідомила, що через те, що у протестувальників вбачалися ознаки респіраторного захворювання, кашель, вона переконала шахтарів шукати інших форм протесту», – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, у вівторок, 8 грудня, 75 гірників шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля» спустилися в шахту. Так гірники вимагали їм зарплати та погасити заборгованість за вересень-листопад 2020 року.

У середу, 9 грудня, у Львівській обласній державній адміністрації повідомили, що кошти для погашення заборгованості мають надійти до 25 грудня.

Додамо, що за словами керівника ДП «Львівугілля» Олега Акімова, борг за відвантажену продукцію перед підприємством становить  68 млн грн.