Голова ЛОДА закликав очільника поліції Львівщини піти у відставку

Таку заяву сьогодні зробив голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський.

Головний поліцейський Львівської області Василь Віконський має піти у відставку. Так вважають активісти, які сьогодні прибули на апаратну нараду у ЛОДА. Така позиція пов’язана із подіями у Соснівці, 21 вересня, у суботу. Тоді поліція силою розігнала блокувальників вагонів із російським вугіллям.

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський сказав, що не знав про плани поліції на таку операцію. Тому також вважає, що Василь Віконський має піти із посади.

Натомість сам Віконський запевнив, що піде на такий крок лише за вказівки свого керівника – очільника Нацполіції Сергія Князєва.

Додам, у суботу, 21 вересня, поліцейські розблокувала ешелони із російським маркуванням, які уже кілька тижнів блокували на колії у Соснівці активісти Штабу торгівлі із окупантами та ветерани АТО/ООС. Майже три десятки людей правоохоронці затримали.

Нагадаю, Василя Віконського призначили на посаду головного поліцейського Львівської області 4 вересня. Уже тоді львів’яни зустріли його протестами, оскільки у минулому той працював у спецпідрозділі «Беркут», а згодом не пройшов переатестацію.

Фото: http://leopolis.news/