Грип і ГРВІ на Львівщині: ситуація під контролем

Карантину у школах та садках поки що не планують.

На Львівщині зростає захворюваність на грип і ГРВІ, однак поки епідемічний поріг не перевищено. Станом на четвертий тиждень 2020 року в області вже захворіло 9434 особи, з них 47% – діти.

«Кількість хворих збільшується. Так на третьому тижні, порівняно з четвертим, було майже на півтори тисячі осіб менше, але загальний епідемічний поріг не перевищений», – розповів у коментарі радіо Перше заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут.

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров’я України, від початку сезону на ГРВІ та грип перехворіло понад 2 млн українців. Станом на 22 січня вже зафіксовано 11 летальних випадків. Через грип і ГРВІ на карантин закрили школи у восьми областях України. Школярів відправляють на вимушені канікули зокрема, в Одесі. У Донецькій області в 59 школах повністю зупинили навчання. У Сумській області навчання тимчасово зупинили в 15 школах області. У Вінницькій області на карантин закрили 13 шкіл.У Волинській області навчання зупинили в семи школах. У Рівненській – в 39 школах і двох дитячих садах. У Бердянську Запорізької області по 31 січня закрили на карантин всі школи та позашкільні заклади. У Житомирі всі школи закрили з 27 січня по 5 лютого.