Ідея повернення дітей у школи сподобалась львів’янам

Це результати голосування за відповідну петицію. Вимога тільки сьогодні вранці зареєстрована у Єдиній системі місцевих петицій. За неповний день ініціатива зібрала понад 200 голосів, тобто практично половину від потреби. 

Мова йде про петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час червоної зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів”. 

Авторка петиції – Анна Косарєва. Вона нагадує, що на початку вересня внесені зміни до урядової постанови, відповідно до  яких школам з повністю вакцинованим колективом дозволили працювати навіть у червоній зоні. 

“Саме можливість продовжувати роботу не у форматі дистанційного навчання спонукало більшість освітніх колективів вакцинуватися”, – йдеться у петиції.

Натомість у жовтні, навіть до моменту проголошення червоної зони у Львові, школи і позашкілля були відправлені на дострокові канікули на тиждень раніше, а з першого листопада переведені на дистанційне навчання.

Акторка наголошує, що дистанційне навчання змушує батьків обирати між власне своєю роботою та організацією навчання дітей вдома. Насамперед це стосується родин з дітьми початкових класів. Окрім того, є малозабезпечені сім’ї, в яких не завжди можуть дати дітям необхідні для дистанційного навчання гаджети. 

“Враховуючи, що 2021-2022 навчальний рік є вже третім роком закриття шкіл поспіль, а також численні дослідження щодо відсутності значного впливу від закриття шкіл на розповсюдження COVID-19 та довготривалих, відкладених наслідків постійного переривання навчального процесу, ми просимо відкрити освітні заклади зі 100% вакцинованого персоналу. З контролем по дотриманню соціальної дистанції, гігієнічних норм та маскового режиму. Але повернути усім дітям право на здобуття освіти”.

Нагадаємо, якщо впродовж 60 днів петиція збирає 500 голосів, тоді її мусить розглянути Львівська міська рада.