Із львівської перукарні агресивно вигнали журналістів

Ті перевіряли, як у салоні краси дотримуються карантинного режиму.

Виганяли з приміщення, обзивали, шарпали за одяг і взагалі виштовхували. Журналістам «Першого Західного» знову перешкоджали у їхній професійній діяльності. Знімальна група отримала чергове редакційне завдання: візняти новинний матеріал про відновлення роботи салонів краси: як працюють та чи дотримуються правил в умовах послабленого, але все ж карантину. Втім довести зйомки до логічного завершення журналістам не вдалося. В одній з перукарень (салон “Гламур”) камері були зовсім не раді.

Журналісти зайшли всередину і представились хто вони, який засіб масової інформації представляють та що хочуть відзняти для інформаційного сюжету. Натомість, у відповідь почули образи, крик «йдіть геть!» та «вимкни камеру». Окрім цього, один із майстрів-перукарів взявся агресивно й силоміць виштовхувати журналістів за двері.

На момент зйомки у невеличкому залі салону перебувало одинадцятеро осіб: п’ятеро клієнтів і шестеро працівників закладу. Перукарі працювали без рукавичок та в приспущених з носа масках. Опісля сутички, знімальна група все ж вийшла з приміщення і викликала поліцію на місце події.

Журналісти написали заяву про вчинення кримінального правопорушення за статею перешкоджання законній професійній журналістській діяльності.