Карантин і підприємці: на яку допомогу можуть розраховувати

У Львівській міській раді сьогодні вирішували, як можна допомогти підприємцям у час вимушеного простою. Про це ж говорили і на державному рівні.

Зокрема, йдеться про пільги на орендну плату. Сьогодні під час засідання виконкому Львівської міської ради вирішили, що варто піти назустріч тим підприємцям, які, до прикладу, платять оренду за конструктивні елементи.

“Просимо прийняти рішення, щоб ми надали пільгу по оренді конструктивних елементів з 1 квітня до 30 квітня підприємцям, які мають літні майданчики, бо вони будуть монтувати літні майданчики, щоб ми цю плату не нараховували. Також пропонуємо звернутись до Кабміну, Верховної Ради, щоб внесли зміни у Податковий кодекс і дозволили нам надати пільги для підприємців, які є платниками єдиного податку ІІ-ої групи», — розповіла директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Чиновники проситимуть також власників приміщень, які здаються в оренду, подумати про пільгу для наймачів. Адже у час карантину їм буде складно оплачувати повну вартість.

Тим часом у Львівській ОДА розповіли, що на державному рівні тим підприємцям, які працюють на території червоної зони, можна подавати заявку у додатку “Дія”, аби отримати 8 тисяч гривень допомоги.

За словами заступниці голови Офісу Президента Юлії Свириденко, місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

Нагадаємо, від 25 березня Львівська область зарахована до червоної зони.