Карантин продовжили, обмеження послабили

Адаптивний карантин триватиме в Україні до 31 серпня.

Так сьогодні вирішив Кабінет міністрів. Про це пише Українська Правда.

“Станом на 10 червня в Україні досягнуто зеленого рівня епіднебезпеки, який дає змогу пом’якшити протиепідемічні обмеження. Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня цього року. Водночас, ми послабимо певні карантинні заходи. Поки в нас зелений рівень, то контроль самоізоляції не буде відбуватись через додаток “Вдома”. Це дасть змогу оновити додаток”, – йдеться у повідоменні.

Відтак уряд дозволив проводити масові заходи в приміщеннях з 100% наповненням. Без обмеження дистанції між присутніми. Проте учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори.

“А якщо всі присутні мають негативні результати тесту на COVID-19, який зроблений не більше як за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації, то такі обмеження взагалі не застосовують”, – пише видання.

Як повідомляло радіо ПЕРШЕ на Львівщині коронавірус підхопили ще 14 людей. Медики провели 1 436 досліджень.Шестеро хворих із Львівського району, троє – зі Стрийського, і по одному з Червоноградського та Самбірського.