Карантин вихідного дня: на Львівщині за два дні правоохоронці склали 113 адмінпротоколів

Упродовж вихідних на Львівщині правоохоронці припинили роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали всупереч вимог Постанови Кабінету Міністрів України та склали 133 адмінпротоколи про порушення карантину. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

 «Правоохоронці проводили з порушниками профілактичні бесіди і, у випадках, коли керівники суб’єктів господарювання відмовлялись припинити правопорушення, притягували їх до передбаченої законодавством відповідальності», – зазначили у поліції.

Стосовно порушників були складені адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема:

  • театри, кінотеатри та музеї – 1;
  • заклади громадського харчування  – 71;
  • суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення – 58;
  • перевізники – 3.

До слова, загалом в Україні за порушення «карантину вихідного дня» закрили 1,5 тисячі закладів торгівлі, десятки нічних клубів та спортзалів.

«Найбільше порушень карантину вихідного дня поліцейські зафіксували в тих регіонах, де місцева влада відмовлялася виконувати відповідне рішення Кабінету Міністрів України, багато порушників також було в столиці та Київській області», – повідомив очільник Національної поліції України Ігор Клименко.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про карантин вихідного дня в Україні. Відтак по суботах і неділях можуть працювати лише продуктові магазини й пошта, аптеки й ветеринарні аптеки, автозаправки й автосервіси. Такий карантин вихідного дня діятиме в Україні щонайменше до 29 листопада.

Фото: FB/Khrystyna Protsak