Кодекс етики депутатів Львівської облради планують винести на голосування ще до кінця року

Зараз набір правил для депутатів ЛОР – на початковій стадії, – повідомив Роман Фединяк, голова комісії з питань законності, депутатської етики, регламенту та свободи слова Львівської обласної ради.

За основу в Кодексі візьмуть статті закону Про місцеве самоврядування, законодавчі норми, що стосуються депутата місцевої ради. Там чітко вказано: яка відповідальність за які порушення.

Ми не хочемо, щоб це був документ для документа, для піару… Це має бути реальний документ, щоб в разі чого застосовувати санкції до того чи іншого депутата,” – наголосив Роман Фединяк.

Також він навів приклад: запізнення обранця на засідання сесії на 30-40 хвилин. Це, мовляв, не лише порушення регламенту, але й етики, це неповага до колег.

За словами Романа Фединяка, робоча група відкрита для депутатів усіх фракцій та позафракційних, представників громадських організацій. Окрім того, буде враховуватись досвід інших обласних і міських рад.  

На даному етап він (Кодекс, – ред) є лише на початку… Деякі фракції  вже подали свої кандидатури до робочої групи. Я вірю, що на кінець року ми винесемо в зал і будемо голосувати”, – сказав депутат у проєкті “Кулуари” на радіо ПЕРШЕ. 

Фото: ілюстративне