Коли без “Олів’є” ніяк: поради дієтолога

Можна замінити на “менше зло” хоча б магазинний майонез.   

Олів’є – це якраз та страва, яку медики не рекомендують. Але, якщо вам не під силу відмовитись від цього салату у новорічну ніч, тоді вартує поміняти як мінімум один інгредієнт – соус. Про це розповіла лікарка-дієтолог Ольга Ушуркова.

“Є корисні замінники майонезу. Можна використовувати соуси на основі грецького йогурту, додаючи туди гірчицю і лимон. Це буде набагато здоровіший варіант, який по смакових властивостях не буде уступати тому ж майонезу”. 

Ще одна альтернатива – приготувати майонез вдома. Але в цьому випадку треба пам’ятати, що соус готується зі сирих яєць. Ольга Ушуркова рекомендує використовувати пастеризовані яйця, які продаються в більшості гіпермаркетів Львова. Бо “при пастерезиції вбивається сальмонелла, яка може туди потрапити”. 

“Так, це є жирний соус. Так, це перебір по калоріях. Але якщо у вас буде одноразовий прийом, не буде переїдання цим салатом, то нічого страшного не станеться”. 

Загалом дієтологиня рекомендує у приготуванні будь-яких страв відмовитись від соусів “з магазину”. Лимон, гірчиця, мед, сухі приправи, грецький йогурт  – у поміч. Головне – бажання і трохи фантазії. 

А перше правило під час застіль – склянка води поруч. І корисно, і менше шансів переїсти.