Коронавірус: медики просять українців утриматись від поїздок у Китай

Ситуація із поширенням коронавірусної інфекції 2019-nCoV набуває все більше чуток, а в мережі часто поширюють фейки та недостовірну інфрмацію. Подаємо лише офіційне та найоперативніше.

Скільки:

Отже, у Міністерсті охорони здоровя кажуть, що станом на вчора, 27 січня, у світі зареєстровано 2 820 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV та 81 випадок смерті. Захворіло 16 медпрацівиків.

Де:

Китай та ще 12 країн світу. Майже всі випадки, зафіксовані за межами Китаю, мали недавню історію подорожей до Китаю до початку захворювання. 

Реакція України:

  • Створено оперативний координаційний штаб із залученням провідних епідеміологів, інфекціоністів, науковців, реаніматологів, фахівців екстреної медицини та інших спеціалістів.
  • Розпочато температурний скринінг пасажирів на прямих рейсах з Китаю в аеропорту Бориспіль.
  • Надані рекомендації лікарям, як діяти у разі виявлення випадку 2019-nCoV
  • Надані роз’яснення та рекомендації і лабораторними центрами МОЗ України 
  • Рекомендовано утриматися від подорожей до Китаю https://bit.ly/2vuyjcb
  • Підготовлено пакет матеріалів для розповсюдження скринінгових анкет на борту літака.   

Рекомендації українцям:

МЗС та МОЗ наполегливо рекомендують нашим громадянам утриматись від поїздок без нагальної потреби до провінції Хубей та м. Ухань, де є найбільший ризик зараження.

“Просимо взяти до уваги, що органами влади Китаю частково чи повністю карантинні заходи запроваджено у 16 містах провінції Хубей (Ухань, Хунган, Сян’ян, Їчан, Цзінмень, Сяннін, Хуанши, Суйчжоу, Сяньтао, Ечжоу, Цяньцзян, Еньши, Сяогань, Чжицзян, Дан’ян та Чибі). Крім того, підтверджено випадки інфікування цим небезпечним вірусом на території практично всіх китайських провінцій, міст центрального підпорядкування, автономних районів та спеціальних автономних районів Гонконг і Макао”, – йдеться у повідомленні.