Коронавірус: як у львівському аеропорту перевіряють пасажирів

https://www.facebook.com/1zahidTV/videos/657483618355370/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDoHUl53e5YlU2S9xKSLHQTVQQA1wjaxVFV6kXqFPiNEVvkETM0mak5fHbYMNdfjRd9X1B3_hwsNbGU

У європейських країнах від коронавірусу занедужали вже понад триста людей.

В Україні випадків захворювання немає. Утім, аби вони і не з’явилися, у пунктах пропуску на кордоні та в аеропортах посилюють заходи санітарної безпеки. Зокрема, на львівському летовищі вказівок від МОЗ не чекали – тут вже декілька днів обстежують та інформують пасажирів: щоб не допустити, аби вірус потрапив до України, та заспокоїти гостей та мешканців Львова, інформує «Перший Західний».

У Міжнародному аеропорту «Львів» ім.Д.Галицького ще перед зоною прикордонного контролю тих, хто прилетів з інших країн, зустрічають експерти санітарно-карантинної служби. Запитують про самопочуття та вимірюють температуру. П’ять безконтактних термометрів закупили в аеропорту і передали медикам. Вони обстежують не вибірково, а кожного пасажира з усіх рейсів. Працюють тут цілодобово. Усі знають й правила, як діяти, якщо таки виявлять пасажира з високою температурою та ознаками захворювання.

«Ми їх переводимо, отут є недалеко від нас є наш санітарно-карантинний пункт, про який я говорив. Там є два ізолятори, тобто ми можемо декілька чоловік, якщо, не дай боже, таке станеться, тимчасово перевести туда. І викликаєм бригаду швидкої допомоги» , – Олег Когут, заступник директора Львівського обласного лабораторного центру.

Проводити обстеження допомагають й прикордонники. Вони також вимірюють температуру тіла пасажирів. Захищені й самі – працюють в рукавичках та масках.

«Також ми забезпечили свій персонал засобами індивідуального захисту і на даний момент ми не мали проблем щодо, з особами які перетинають кордон. Люди з порозумінням відносяться до тих заходів, які ми проводимо з метою збереження життя на здоров’я людей», – розповів перший заступник начальника Львівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України Василь Вітровчак.

І справді, пасажири, не панікують, додає директорка летовища Тетяна Романовська. Тож важлива – безперебійна – робота аеропорту не зупиняється, немає й черг після прильоту. Незабаром, пояснює, обстеження відбуватимуться ще швидше.

«Тепер плануємо закупівлю термостатів таких спеціальних, тепловізорів, які будуть так само в одному самому вужчому місці, де саме більше якраз проходить колія міжнародних пасажирів, будуть ще швидше вимірювати температуру пасажирів», – Тетяна Романовська, директорка Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького

Не налякати, а інформувати – таке завдання визначили в Міжнародному аеропорту «Львів». Відтак, аби пасажири розуміли, для чого їх ще до паспортного контролю зупиняють, кожні декілька хвилин вмикають звукове сповіщення: «До уваги пасажирів! В рамках проведення протиепідемічних заходів буде проведена дистанційна термометрія». Окрім того, на усіх екранах терміналу транслюють інформаційний ролик про те, як вберегтися від коронавірусу.