Коронавірус: ситуація у Львові і помилка прем’єра

Лише 34 нові випадки коронавірусної хвороби зафіксували упродовж минулої доби на Львівщині.

У розрізі районів:

Дрогобицький: 2  
Золочівський: 0
Львівський: 23  (м. Львів – 21 )
Стрийський: 3
Яворівський:  2
Червоноградський:  1     
Самбірський: 3  

А загалом в Україні коронавірус за останню добу підхопили коронавірус 1 014 людей. Померло 77 хворих.

Нагадаємо, учора прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що за мірками показників Євросоюзу Україна ввійшла до зеленої зони. Згодом Європейська правда перевірила цю інформацію і з’ясувала, що насправді поки що Україна не дотягує до зеленої зони ЄС.

“Проте рекомендації Ради ЄС включають до критеріїв “зеленої зони” не лише показник захворюваності, а й відсоток позитивних тестів серед усіх зроблених. Для “зеленої зони” показник захворюваності за останні 14 днів має бути менше ніж 50 на 100 000 населення і при цьому відсоток позитивних тестів серед усіх зроблених менший 4%; або ж показник захворюваності має менший 75 при відсотку позитивності менш як 1%. Дані Центру громадського здоров’я свідчать, що для України відсоток позитивних тестів зараз складає 3,3%”, – пише видання.

Додамо, на Львівщині медики проводять сероепідеміологічне дослідження розповсюдженості антитіл. Для цього вони беруть кров із вени, а після цього визначають антитіла класу Ig G до коронавірусу SARS-CoV-2. Також просто опитують людей, яких вибрали випадково.