Коронавірус все частіше вражає немовлят

Дістався Covid-19 і найменших пацієнтів. Зокрема у новому році змінився відсоток госпіталізацій новонароджених. Лише у Винниківському госпіталі відсоток дітей першого року життя, які потрапляють до лікарні із ковідом зріс з 27% до 71%.

«Якщо взяти статистику за 2020 рік в нас було 27% таких пацієнтів, то лише за січень 2021 року маємо вже 71% госпіталізованих дітей першого року життя. Основний симптом, з яким вони поступають – гіперемія. Тобто гарячка і висока температура, яка дуже погано збивається і майже не піддається антипіретикам. Це небезпечно, адже чим менша дитина, тим в неї швидше може розвинутися набряк мозку, можуть бути судоми»

Олександра Бурда, керівниця львівської міської дитячої лікарні Охматдит

Продовжують хворіти і дорослі. Найбільше завантажена у Львові лікарня швидкої допомоги – там 190 пацієнтів, на другому місці обласна інфекційна лікарня – там 134 хворих на коронавірус, Центр легеневого здоров’я та Винниківський госпіталь мають по 100 пацієнтів із Covid-19. У розрізі районів найбільш завантажена Стрийська міська лікарня та районна лікарня у Новояворівську.

«Станом на сьогоднішній ранок у стаціонарах області знаходиться 1250 хворих. З них 125 у реанімаційних відділеннях, 26 на апаратах штучної вентиляції легенів. За попередню добу проведено 880 досліджень методом ПЛР і підтверджено 161 випадок коронавірусної хвороби. Отож ситуація залишається достатньо напруженою»

Орест Чемерис, керівник департаменту охорони здоров’я

Тож будьте обережними та дотримуйтеся протиепідемічних норм. Нагадаємо, від 25 січня в Україні почав діяти адаптивний карантин.