Коронавірус: закриття Львова і остання статистика

Темпи збільшення кількості хворих на коронавірус продовжують зростати.

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило цифри нових випадків Covid-19. За останню добу зафіксували 11 883 нових випадків, із них на Львівщині – 884 .

Ситуація зі Львовом була напруженою кілька останніх днів. Ще наприкінці минулого тижня, коли місто відвідав міністр здоров’я Максим Степанов, ішлось про те, що область за крок до червоної зони. Відтак вже учора, коли показники регіону побили антирекорд – більше тисячі випадків за добу – депутати обласної ради проголосували за те, аби віднести область до червоної зони.

Такої ж думки і міський голова Львова Андрій Садовий. За його словами місто за крок від цілковитого закриття, включно із магазинами та ресторанами.

“У сьогоднішній ситуації ми стоїмо взагалі перед питанням, щоб закрити місто. І кафе, і ресторани – все, якщо динаміка не буде сповільнюватися”, – заявив мер.

Учора ж львівські школярі 5-11 класів розпочали дистанційне навчання. Натомість молодші школярі і дошкільнята поки що продовжують відвідувати освітні заклади.

Хоча Міністерство освіти та Міністерство здоров’я рекомендувало продовжити усім учням канікули або ж організувати дистанційне навчання.

Усе про імунізацію від COVID-19 в Україні https://vaccination.covid19.gov.ua/