Козицький проінспектував обласну інфекційну лікарню

Очільник Львівської облдержадміністрації Максим Козицький відвідав Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню, аби з’ясувати рівень готовності закладу до боротьби із коронавірусом.

Максим Козицький оглянув  реанімацію, перевірив чи достатньо в лікарні дезінфекційних засобів, спецодягу та інших засобів захисту.

Крім того, разом із підлеглими він перевірив і наявність апаратів штучної вентиляції легень. Адже вірус насамперед уражає легені.

“Цей бокс в нас є спеціально обладнаний для таких хворих, тут в нас є дизрозчини для замочування термометрів, для замочування шпателів, для обробки рук медичного персоналу, оце в нас є охімат, якщо в хворого при підозрі на коронавірус розвивається пневмонія”, розповів  лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної лікарні Руслана Тандряк.

Обстежили і спеціальні бокси для пацієнтів. У кожного такого бокса –  індивідуальна система вентиляції та окремий вхід з вулиці. А також відділена каналізація, усі відходи з якої утилізуватимуть, аби інфекція не поширювалась далі. Натомість головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко каже, що у таких палатах будуть розміщуватися тільки хворі одного типу вірусу: “Там будуть хворі всі на одну інфекцію, тому, абсолютно можна і потрібно їх так розміщати. Чи є умови? – Є. Всі поверхні підлягають дезінфекційній обробці. Наш медперсонал забезпечений засобами індивідуального захисту”.

Нагадаємо, що Львівська інфекційна лікарня єдина спецустанова, яка надає допомогу хворим з інфекційними хворобами. Саме сюди у разі виявлення коронавірусу відправлять на лікування інфікованих.

Фото: ЛОДА