Козицький анонсував перший в Україні центр вакцинації населення

На Львівщині.

Вже від цієї суботи усі, хто реєструвався у додатку “Дія”, можуть отримати щеплення проти коронавірусу у центрі вакцинації населення. Він працюватиме на базі стадіону “Арена Львів”.

Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

“Метою відкриття ЦВН є забезпечення стійкої здатності проводити щеплення зараз та в майбутньому, створюючи своєчасний доступ до вакцин від COVID-19 для якомога більшої кількості дорослого населення України. З огляду на чинні нормативно-правові документи ЦВН є тимчасовими пунктами щеплень з можливістю зберігати вакцини впродовж двадцяти чотирьох годин”, – написав Козицький на своїй сторінці у Фейсбук.

До складу центрів входитимуть керівник ЦВН, лікарі, вакцинатори, реєстратори, відповідальна особа зони медичного спостереження, відповідальна особа за дотримання протиепідемічних заходів, бригада екстреної (швидкої) медичної допомоги, а також медичний персонал та експерти для роз’яснювально-консультативної роботи.

Додамо, у таких центрах буде усе належне обладнання потенційних місць для проведення щеплень та дотримання усіх встановлених заходів для запобігання поширенню COVID-Йдеться про носіння масок, дотримання фізичної та соціальної дистанції, використання дезінфікуючих засобів для рук тощо.