Крали гроші в ЄС і торгували наркотиками: у Львові затримали міжнародну злочинну групу

Група діяла протягом двох років і складалася з 11 осіб. Їхню діяльність припинили співробітники СБУ. 

Зловмисники викрадали гроші у громадян ЄС. «Спеціалізувалися» на пограбуваннях банківських терміналів. Вкрадені гроші використовували у сфері наркоторгівлі. Збитки від діяльності цих “умільців” становлять мільйони євро.

Їхній останній злочин зафіксовано на території Королівства Нідерланди. За вкрадені гроші вони організували трансфер «ротердамського» кокаїну – для продажу  в Україні. Передача здійснювалась партіями по пів кілограма. 

У Львові оперативники СБУ провели спецоперацію і затримали ділків «на гарячому» – під час чергової реалізації кокаїну вартістю 500 тис. грн.

Загалом правоохоронці провели 19 санкціонованих обшуків на території Львівської, Одеської та Волинської областей. Вилучено наркотиків на 1,3 млн грн, зброю та понад пів мільйона гривень.

Трьом учасникам групи повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.  

Фото: СБУ