Культурне відродження: що подивитися та куди сходити у Львові?

На понад два тижні наше життя, зокрема культурне, поставили на паузу. Та поки ми бачили зачинені двері театрів, там на сцені кипіла робота. Зокрема театр імені Марії Заньковецької підготував аж дві прем’єри.

«Під час локдауну Міністерство культури і інформаційної політики дозволило нам проводити репетиції. Для глядачів ми були закриті, але виробничий процес тривав. Звісно, важко було працювати без глядача, зате ми не втратили час для театру. Тому вже цього тижня маємо можливість відновити вистави як на камерній сцені, так і на великій. Окрім цього, вже у лютому ми представимо прем’єри: гопак-опера «Конотопська відьма» Вадима Сікорського та комедія «Хай живе Бушон» Ігоря Матієва у березні на день театру»

Олеся Галканова-Лань, фахівчиня зі зв’язків із громадськістю театру ім. Марії Заньковецької

Також робота кипіла і у Першому театрі, який підготував виставу, яку ви зможете побачити, лише відчувши її.

«Під час локдауну в нас була насичена робота, адже ми готувалися до прем’єри. Це цікава постановка «Пливе човен» режисерки Ірини Ципіної. Вистава, яку ви можете відчути але не побачите. Це буде щось нове для Львова, щось, ви зможете “споглядати” лише з заплющеними очима, розвиватися під час вистави, розуміти за допомогою дотиків та звуків»

Ольга Телипська, керівниця літературно-драматичної частини Першого театру

Має чим порадувати слухачів і Львівська філармонія. Тут розпочинають відродження з фестивалю до дня народження Моцарта. В його межах буде 5 концертів, в тому числі один дитячий. Цікаво, що відбудуться вони у дещо новому форматі.

«Локдаун простимулював нас зробити те, що ми давно хотіли, але на це бракувало часу. Вдалося провести більше 50 концертів онлайн. Також ми трошки змінили зал – зняли частину крісел. Тепер музиканти будуть розміщуватись на двох рівнях – частина в партері, частина на сцені. Завдяки цьому, якщо оркестр грає більшим складом, ми маємо можливість розмістити музикантів із дотриманням усіх карантинних обмежень»

Тетяна Косторна, керівниця відділу реклами і маркетингу львівської філармонії

Також готовий відкрити свої двері Кінопалац Копернік, незважаючи на те, що кінотеатр важко пережив локдаун.

«Ми пережили локдаун, “затягнули пояси” і розпочинаємо кінопокази. Важко було закриватись, бо лише з 1 по 7 січня вдалося заробити стільки, скільки зазвичай заробляємо за пів місяця або навіть за три тижні. Був хороший репертуар плюс багато святкових днів. Незважаючи на те, що лютий вважається найгіршим місяцем у кінопрокаті за весь рік, ми маємо чим здивувати і порадувати глядача»

Станіслав Тарасенко, арт-директор кінотеатру «Копернік»

Культурне життя у Львові відроджується незважаючи на пандемію коронавірусу. Тому обирайте дозвілля на власний смак і хутчіш підтримуйте львівських митців. Не забудьте також про Львівський органний зал, Львівський національний театр опери і балету ім. Соломії Крушельницької, Львівський театр Воскресіння, академічний театр ім. Лесі Українки, театр ім. Леся Курбаса та театр ляльок.

Дар’я Кучер