Культуру Львова нанесли на карту

На спеціальній онлайн-мапі подано усі інституції, колективи, громадські об’єднання Львова, які позиціонують себе як “культурні”. На карті вказано чим займається організація, контакти, лінки на всі сторінки у соцмережах, посилання на сайт. 

Чим ця мапа буде корисна для кожного з нас – пояснила Мар’яна Куземська, керівниця напрямку дослідження Інституту Стратегії Культури. 

“Наприклад, якщо ви хочете знати чи біля вас є якийсь Народний дім, чи гурточки, куди можна завести дітей – ви просто відкриваєте мапу і на своєму районі бачите, що у вас є такі і такі варіанти. Або, наприклад, коли хочете подивитися, які є театри у Львові. Також заходите на мапу, ставите фільтр “театри” і вам показує всі інституції, які позначили, що вони займаються театральним мистецтвом”. 

В онлайн-мапі зібрані дані про всіх дієвців культури Львова, незалежно від форми власності. Це і було основним завданням – об’єднати їх, налагодити контакти, спонукати до взаємозв’язку. На цьому наголосила Марта Більська, менеджерка проєкту Культурна Мапа Львова. 

“Задумка була вже давно. У своїх дослідженнях культури зіткнулись з тим, що ми не дуже добре знаємо, для кого в культурі працюємо. Тобто, це якби ми хотіли з кимось працювати, а хто ці “кимось” – насправді не пораховані, не полічені, не пізнані… Добре, державні, муніципальні, обласні і так далі. А скільки громадських об’єднань є, а скільки їх ще з’являється, а скільки таких, що не зареєстровані, але по силі впливу на культуру вони деколи потужніші ніж ті, які зареєстровані? І ось їх усіх ( і офіційних, і не офіційних) не було разом”. 

Культурна мапа Львова – це проєкт, який реалізовує Інститут Статегії Культури за підтримки Українського культурного фонду. Повна назва нового продукту – «Інституційний ландшафт культури на прикладі Львівської міської територіальної громади». 

Мапа буде постійно оновлюватись. Протестувати її можна буде на сайті Інституту Статегії Культури, але вже після презентації проєкту. Подія планується на 3 листопада, 12.00 год, в онлайн-форматі на ФБ-сторінці Інституту. 

А ще до презентації про Культурну мапу Львова слухайте у програмі Ольги Телипської “Інший погляд” на радіо ПЕРШЕ

Фото: ФБ-сторінка ІСК