Лікарні Львівщини не мають куди дівати медичні відходи

У травні перестало працювати єдине підприємство, котре спалювало відходи із лікарень області.

30 медичних закладів Львівщини опинилися у складній ситуації. Вони не мають куди дівати відходи.

Наприкінці весни перестало працювати єдине підприємство, яке цим займалось. Державна екологічна інспекція України, через порушення у роботі, призупинила ліцензію ТОВ «Екологічні переробні технології», яке розташоване у Львові (Збиральна, 14). За годину там спалювали 300-400 кілограм медичного сміття.

«Коронавірус ніде не подівся. На жаль, і до України наближається небезпечний штам «дельта». Ми не маємо права розслаблятися! Вакцинація, дистанція, особиста гігієна, здоровий глузд, зрештою – все це доступно кожному. Куди подіти медичне сміття, яке впливає на довкілля і може бути джерелом зараження коронавірусом та іншими небезпечними хворобами, – мало хто з нас задумується. Йдеться не про якесь окреме підприємство, а про те, як Держекоінспекція та Департамент екології планує вирішити нагальну проблему поводження з медичними відходами», – сказав заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Він також просить надати інформацію про те, куди вже понад півтора місяці медичні заклади Львівщини дівають небезпечні медичні відходи.