Лікарні області заповнені на 70%

На коронавірус все частіше хворіють молоді люди.

Мережа медзакладів Львівщини заповнена на 71%. Лише за останній тиждень медпрацівники підготували 480 додаткових ліжкомісць. Про це сьогодні на брифінгу розповів головний медик області Орест Чемерис.

“Декілька днів поспіль число госпіталізованих перевищувало 300 осіб, середній показник госпіталізованих на сто тисяч населення становить близько 75, при нормі 60. Загалом Львівщина продовжує перебувати у червоній зоні, ми перевищуємо усі три показники, які є індикаторними для певного рівня небезпеки. Це інтенсивний показник приросту захворювання,  показник кількості госпіталізованих на сто тисяч населення впродовж останніх семи днів,  а також по кількості заповненості ліжок з киснем”, – сказав чиновник.

За його словами половину нових ліжкомісць уже підключили до кисню.

” Хочу наголосити, що зараз ми спостерігаємо велику кількість молодих пацієнтів віком 30 років, а також дітей, у яких діагностують коронавірус. Тому уникайте місць масових скупченьзайвих зустрічей, будь-яких святкувань. Дотримуйтесь дистанції, пам’ятайте про обов’язковість носіння маски,  проводьте гігієну рук. Тільки дисципліна і наша відповідальність дозволить стабілізувати ситуацію”, – зазначив очільник департаменту охорони здоров’я”, – сказав Орест Чемерис.

Нагадаємо, Львівщина далі у списку перших за кількістю нових хворих.

А загалом в Україні за останню добу зафіксували 10 533 нових випадків коронавірусу. Захворіли 367 дітей та 250 медпрацівників. Померло – 286 людей.