Лікарням Львівщини купили додаткові апарати ШВЛ

За кошти обласного бюджету.

Шість апаратів штучної вентиляції легень придбали для лікарень області. Це апарати Mindray Т7, коштували вони понад 2,5 млн грн з обласного бюджету.

«Як ми і обіцяли, для лікарень області, що перебувають на передовій у боротьбі з коронавірусом, придбано 6 апаратів ШВЛ транспортних та для критичних станів… Наша робота по допомозі медичним установам та медикам не припиняється. Щодень ми вишуковуємо можливість забезпечити захисними засобами наших медиків та поповнювати потреби лікарень», – наголосив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Генеральний директор Центру легенового здоров’я Любомир Рак наголосив, що не всі інфіковані на коронавірус або госпіталізовані потребують цього устаткування. Однак апарати ШВЛ є життєво необхідними у складний випадках.

“Тому нам вкрай потрібно мати достатню кількість такого обладнання у відділенні інтенсивної терапії, щоб, в разі погіршення ситуації і великої кількості важких хворих, мати можливість рятувати людські життя», – пояснив Любомир Рак.