“Ліквідовувати наслідки потрібно буде тижнями”, – мер Львова про вчорашній буревій

У Львові досі працюють над наслідками вчорашньої стихії.

Комунальні служби та рятувальники розчищали місто цілу ніч, роблять це зараз і, якщо буде потреба, працюватимуть завтра. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий:

“324 дерева просто як бритвою зрізало, 44 машини пошкоджені, 65 дахів знищило, тому видатки будуть немалі з бюджету. Але найголовніше, що немає людських втрат. Ще декілька маршрутів не відновили свою роботу, але, в принципі, електротранспорт на 95% працює – і трамваї, і тролейбуси. Трохи по мережах є проблеми, там де були підтоплення, ну і на вул. Винниченка відучора тривають роботи, тому що колектор потребує капітального ремонту, і роботи будуть тривати і сьогодні й завтра, поки ми не відновимо весь цей процес”.

За його словами пошкоджень зазнали Домініканський собор і багато інших святих місць.

“Цей буревій тривав півгодини, а випало 30% місячної норми опадів, і ліквідовувати наслідки потрібно буде тижнями, враховуючи пам’ятки архітектури, колектор”, – сказав мер.

Додамо, у Львові прийняли рішення про надзвичайну ситуацію місцевого рівня. Нагадаємо, сильна гроза сколихнула Львів та околиці учора після обіду.


Теми: