Льодова брила травмувала львів’янку

У неділю, 14 лютого, на 20-річну львів’янку з даху впала брила льоду. Сталося це на проспекті Шевченка. Бурулька впала дівчині на голову, спину, але основна маса – на ногу. Відтак постраждала потрапила до лікарні з травмою ноги.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець зазначає, що будинок, звідки впала брила льоду, не перебуває на балансі Львівської міськради, а є на балансі ОСББ.

Своєю чергою голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля уточнив, що сніг з будівлі скидали.

Він додав, що представники ОСББ контактують з хлопцем дівчини стосовно відшкодування коштів на лікування. Правоохоронці встановлюють обставини події.

Нагадаємо, через перепади температури повітря та значні снігопади, на дахах будівель утворилися нагромадження снігу й бурульки. Танучи, вони спадають, і можуть становити небезпеку для пішоходів. Комунальники огородять небезпечні ділянки та, за можливості, познімають снігові «шапки» й бурулі. Водночас, містян закликають бути обачними і не ходити близько до будинків, а також переходити дорогу лише у спеціально відведених місцях. Зокрема, щоб вберегтися від падіння снігу з дахів, містянам радять: не ходити під дахами будівель та балконами, не заходити за межі встановлених огорож, власникам автотранспорту не слід припарковувати свої машини біля будинків; обов’язково попереджати дітей про небезпеку падіння снігу та бурульок.