Львів і Волю-Гомулецьку з’єднає автобус №22

Він почне їздити вже у п’ятницю.

Між Брюховичами і Волею-Гомулецькою триває ремонт дороги. Вже від п’ятниці, 28 квітня, тут планують запустити автобус №22, який з’єднає село зі Львовом.

Раніше тут їздив приватний перевізник, але він припинив роботу.

«У с. Воля-Гомулецька курсував приватний приміський перевізник, який мав окремі рейси із заїздом у це село. Проте, перевізник з незрозумілих причин перестав туди курсувати. Ми звертались в обласну адміністрацію щодо відновлення цього маршруту, однак це не вдається зробити. Тому місто зараз працюємо над запуском у с. Воля-Гомулецька міського маршруту. Нагадаю, що у квітні цього року рішенням виконавчого комітету ми затвердили новий маршрут № 63, який мав би сполучити м. Львів з с. Воля-Гомулецька і с. Гряда”, – розповів начальник міського управління транспорту Орест Олеськів.

Однак, за словами чиновника, поліція такий рейс не погоджує, посилаючись на норму законодавства, і неможливість зараз створення такого міського маршруту.

“Ми не можемо залишати мешканців с. Воля-Гомулецька без можливості доїзду, тому плануємо запустити туди автобусний маршрут № 22, який курсує до смт. Брюховичі: ми продовжимо цей маршрут до с. Воля-Гомулецька. Враховуючи, що є погана ділянка дороги на відрізку між смт. Брюховичі і с. Воля-Гомулецька, то зараз Шевченківська РА працює над ремонтом цієї частини дороги”, – сказав Орест Олеськів.

У четвер відбудеться тестовий заїзд, а у п’ятницю рейс має стати постійним. Вартість проїзду буде такою ж як у міському транспорті Львова – 10 гривень.