Львів’ян кличуть у Музей міста стрибати в резинку

Музей міста запрошує львів’ян згадати дуже популярну, свого часу, гру «стрибки в резинку». Присвячена така ініціатива Міжнародному дню музеїв та новій виставці.

«Ми зараз активно ведемо підготовку до нашої першої виставки: «Подорож героя. Останній тиждень літа». Вона стосується того як діти пізнають місто, як місто впливає на них і як вони дорослішають у середовищі», –  розповіла працівниця Музею міста Світлана Тимків.

Відтак Музей міста збирає спогади людей, які провели своє дитинство у Львові. Куди вони ходили, чим займалися і в які ігри бавилися.

Одна з найпопулярніших ігор – стрибки в резинку. Це було тотальне захоплення. Воно з’явилося у Львові у 60-70-х роках і практично півстоліття діти стрибали з резинкою, напевно, десь до кінця 2010-х».   

Долучитися до такої ініціативи та поринути у гру дитинства можна у два способи.

Перший: завтра, 18 травня, усіх охочих пострибати чекають у Музеї Міста на площі Ринок, 1 (вхід поруч із фонтаном Нептун) з 11:00 і до 21:00. Вхід вільний, резинки видають.

Також можна зняти коротке відео як ви стрибаєте в резинку вдома, з друзями чи, можливо, з колегами і запостити його у соціальних мережах із хештегами  #грарезинки та #mumilviv. Також ви можете викликати на челендж своїх друзів та знайомих, затегавши їх у своєму дописі.

Читайте також: