Львів’ян вчитимуть відчиняти двері трамвая

Із 14 лютого ЛКП «Львівелектротранс» запускає кампанію «Збережемо тепло разом». Вона передбачає, що із понеділка львів’яни двері трамваїв відчинятимуть самостійно. Нововведення розповсюджується лише на Електрони та берлінські трамваї, пояснила у коментарі Радіо ПЕРШЕ речниця підприємства Ольга Бачинська.

 «Біля кожної пари дверей розташовані сенсорні кнопки. На зупинці ви прикладає до них долоню. Сенсор відправить сигнал водію, вам відчинять двері і ви зможете зайти».   

Щоб вийти із трамвая схема та сама: в Електронах – це сенсорні кнопки, а в берлінських трамваях – це кнопка «стоп».

Важливо: нову функцію тестуватимуть в непікові години перевезення, тобто лише з 10:00 до 16:00. Коли пасажиропотік великий, то двері як і раніше відкриватимуться автоматично.

Практикуватимуться львів’яни до 31 березня. В ЛКП «Львівелектротранс» просять поставитися до нововведення із розумінням.

«Основна місія – це запобігти тепловтратам. Наш транспорт доволі специфічний, тобто у нас коротка відстань між зупинками. А коли відчиняються всі двері упродовж певного часу, навіть коли опалення увімкнене на максимум, все тепло на зупинці виходить», – зазначає Ольга Бачинська.  

До слова, щомісяця ЛКП «Львівелектротранс» на опалення у трамваях витрачає в середньому 2,7 мільйонів гривень.