Львів’ян закликають долучитися до прибирання міста

В ніч із 7 на 8 лютого у Львові випало 35 см снігу, відтак комунальні служби міста працюють у посиленому режимі. Зокрема сьогодні зранку у Львові працювало 127 одиниць снігоприбиральної техніки. Про це повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, передає Радіо ПЕРШЕ.

За її словами наразі магістральні дороги розчищені, снігоприбиральна техніка та двірники продовжують чистити міжрайонні ділянки.

Водночас міський голова Львова зауважив, що для комунальних служб пріоритет – головні магістралі.

«Тут є найбільша небезпека аварій. Лише після цього говоримо про міжбудинкові дороги та вулиці. Більшість скарг на Гарячу лінію щодо прибирання стосуються територій, які знаходяться під відповідальністю ОСББ та управляючих компаній. Близько 20% будинків взагалі не уклали угоди із обслуговуючими компаніями», – написав міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак міський голова закликає львів’ян допомагати двірникам, які фізично не можуть впоратися самостійно. Це ж стосується власників магазинів та інших закладів.

«Закликаємо всіх небайдужих львів’ян сьогодні долучитись до загальноміського прибирання вулиць від снігу. Сьогодні о 15:00 всі працівники міської ради вийдуть на прибирання. Прохання до мешканців, ОСББ, управляючих компаній та власників підприємств організуватися і розчистити сніг біля ваших територій та помешкань. Така кількість снігу не є звичною для нашої громади. Але об’єднавшись, можемо побороти негоду»,

Незважаючи на негоду у Львівській міській раді запевняють, що громадський транспорт міста виїхав сьогодні зранку вчасно.

«Станом на 8 год ранку „Львівелектротранс“ випустив на маршрути 111 трамваїв та тролейбусів, АТП-1 забезпечило виїзд 245 автобусів, приватні перевізники — 140 автобусів. Випуск машин ще триває. Загалом, є складнощі, але транспорт зміг виїхати на маршрути», — розповів начальник управління транспорту Орест Олеськів.

Зважаючи, що негода у Львові, за прогнозами синоптиків, вируватиме до кінця тижня, то наразі снігоприбиральна техніка та двірники у місті працюватимуть у посиленому режимі.