Львів’ян запрошують у Палац мистецтв на унікальну виставку

У п’ятницю, 5 березня, у Львівському палаці мистецтв відкриють декілька виставок, які присвячені 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

«Своїм життям до себе дорівнятись»

Виставка «Своїм життям до себе дорівнятись» – це мистецький проект, який об’єднав відомих львівських художників.

«Виставка включає картини багатьох львівських художників – це понад десять митців. Експозиція буде розміщена на третьому поверсі палацу. І це орієнтовно 80 картин», – розповів у коментарі Радіо ПЕРШЕ директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

Організатор виставки народний художник Орест Скоп.

«Ця виставка відрізняється від інших, оскільки буде тематичною. Художники спеціально написали картини, які присвячені постаті Лесі Українки та її творчості»,зазначив Орест Скоп.

Сучасний погляд

До ювілею Лесі Українки у Львівському палаці мистецтв відкриється експозиція соціальних плакатів. Цього разу свої роботи презентуватимуть студенти кафедри дизайну Львівського національного лісотехнічного університету України.

 «Такі завдання у нас студенти виконують щорічно з предмету графічний дизайн. Зважаючи на те, що цьогоріч відзначаємо ювілей Лесі Українки, ми запропонували студентам цю тематику. Вони підтримали ініціативу, а відтак долучилися до відзначення 150-річчя від дня народження поетеси. Загалом буде представлено 21 плакат»,розповів доцент кафедри дизайну ЛНЛТУ України, докторант Львівської академії мистецтв Юрій Ямаш.

«Стояла я і слухала весну…»

В межах відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки львів’ян запрошують на виставку тернопільського художника Володимира Чорнобая «Стояла я і слухала весну…».

Це продовження серії виставок митця в межах проекту «Органічні структури». Цей проект діє з 2007 року.

Загалом відвідувачі зможуть побачити понад 50 робіт автора.

«АПОКРИФ»

Відвідувачів Львівського палацу мистецтв запрошують на персональну виставку живопису «АПОКРИФ» львівського художника Ігоря Івасіва.

«Над картинами для цієї експозиції я працював понад два роки. Мої роботи у жанрі абстракціонізму, вони експресивного характеру. Я обрав собі такий напрямок, оскільки він не обмежує художника, не створює якихось рамок для творчості. Це дає можливість вільно обирати форми, кольори, графіку тощо»,розповів Ігор Івасів.

В межах цієї експозиції буде представлено близько 20 робіт .

Відкриття виставок відбудеться 5 березня о 16 год. у Львівському палаці мистецтв. Відвідати їх можна до кінця березня. Вхідний квиток у Палац мистецтв коштує 40 грн.