Львів має нову екскурсію – юридичну

Відтепер Львів має мапу нового екскурсійного маршруту. Путівник «Львів юридичний» напередодні презентували у місті.

Це авторський проєкт, покликаний наново відкрити постаті правників міжвоєнного Львова, які відігравали активну роль в суспільно-політичному житті та були справжньою елітою того часу.

«Також на мапі зображені громадські будівлі. Це і в’язниця, і бригідки, і Палац правосуддя. Ми хочемо, щоб львів’яни знали про ці визначні місця і розуміли, як виглядав Львів юридичний до початку Другої світової війни», – розповіла координаторка та ініціаторка проєкту Наталія Галецька.

Маршрут пролягає місцями Львова кінця ХІХ – середини ХХ століття. Створений він для того, аби кожен охочий зміг зрозуміти, яка цікава правнича історія відбувалася у нашому місті.

«Ця мапа дає можливість зрозуміти, де і в якому будинку що знаходилося. Пізніше організатори планують доопублікувати розширений матеріал, який дозволить дізнатися більше також із біографії видатних правників», – наголосив доктор історичних наук Ігор Лильо.

На мапу, крім українських, включили також адреси єврейських та польських правників, які відігравали роль у становленні Львова юридичного.

Фото/ілюстративне