Львів став партнером Фонду ООН у боротьбі з насильством (ВІДЕО)

Львів отримає 400 тис грн для облаштування служб підтримки постраждалих від насильства осіб. Кошти виділить фонд ООН у межах проекту «Міста, вільні від домашнього насильства». Відтак сьогодні львівська міська рада підписала меморандум про співпрацю. Який був критерій відбору міст для участі у програмі розповідає Костянтин Бойчук, координатор проекту.

«Ми відбирали зацікавлені міста, які проявили зокрема політичну волю і реальне бажання розбудовувати такі системи в інтересах мешканців та громади. Для нас важливо було розуміти, що місто має достатню мотивацію розвивати систему і створювати спеціалізовані послуги, які є новими для України. Нам важливо було розуміти, що керівництво міста дійсно прагне зробити місто, вільне від насильства»

Костянтин Бойчук, координатор проекту «Міста, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН


У межах співпраці із робочим візитом до Львова приїхала також Марія Єфросініна, яка вже понад 3 роки офіційно представляє інтереси молоді,  а також виступає проти домашнього насильства та за гендерну рівність в Україні в статусі Почесного Посла Фонду ООН в області народонаселення. 

«Ми – люди, захищаємо людей. І ми даємо віру тим, хто постраждав, в кого доля склалася не так, як би він/вона того хотів/ла, як людина мріяла, як її виховували рідні. Ставши жертвою насильства, людина боїться, а в наших очах і діях може побачити підтримку. Такою співпрацею ми доводимо жінкам, чоловікам, дітям, що, щоб не сталося, є ті, хто їх підтримають і допоможуть»

Марія Єфросиніна, почесний Посол Фонду ООН, телеведуча

Серед інших міст, які відтепер також є партнерами програми «Міста вільні від насильства» – як великі міста України: Київ, Одеса, Дніпро, Харків; так і маленькі, зокрема Покровськ, Костянтинівка, Мелітополь, Херсон та Миколаїв. Загалом 15 міст України.