Львів та область входять у червону зону карантину: правила на наступних два тижні

Львів та область вже завтра, 30 жовтня, переходять у червону зону карантину. У додаток до міністерських, міська та обласна комісії вирішили ввести ще й свої обмеження.

У Львові  забороняються усі  масові  заходи. Діятимуть обмеження і в громадському транспорті.

«Допускається лише 50% завантаженність транспорту. Але усі мають бути у масках. Також ми вводимо обмеження для пільговиків. Вони можуть користуватися ним із 11 до 16 години дня, за винятком учасників бойових дій,» – розповів міський голова Андрій Садовий.

Також, за його словами, усі водії та контролери мають бути вакцинованими. Це суперечить наказу Міністерства охорони здоров’я, згідно з яким обов’язковій вакцинації в Україні підлягають лише освітяни і державні службовці.

У місті і регіоні вірян закликають дивитися Богослужіння онлайн. Якщо йдете до храму – можна стояти лише на вулиці. Кафе та ресторани працюватимуть тільки за умови повної вакцинації працівників та відвідувачів. Це також стосується торговельних центрів, непродовольчих магазинів і салонів краси.

Школи міста з понеділка  на дистанційному навчанні, садочки – працюють. Водночас в області навчальні заклади, де колектив повністю вакцинований,  працюватимуть у звичному режимі

«Учні 1-4 класів та дошкілля навчаються очно. Усі інші, якщо немає 100% вакцинації серед працівників навчальних закладів, переходять на дистанційне або продовжують канікули. Рішення прийматиме кожен педагогічний колектив окремо,» – сказав очільник обласного департаменту освіти і науки Олег Паска.

Без вакцинації чи негативного тесту можна зайти в аптеки, продуктові магазини, ветаптеки і на заправки.