Львів відмовляється від білоруських автобусів

У міській раді кажуть, що варто провести новий тендер.

У Львові не хочуть білоруських автобусів МАЗ. Йдеться про 100 одиниць транспорту, які місто мало закупити через тендер Європейського інвестиційного банку. Мер Львова Андрій Садовий каже, що через політичну ситуацію у Білорусі, Львів не купувати ці автобуси і просить провести новий тендер.

“Чому переміг МАЗ? Усе просто – Білорусь підтримує свого виробника, тому МАЗ запропонував найнижчу ціну й обійшли українських конкурентів. Ми звертаємось до ЄІБ з проханням провести цей тендер повторно. Чому? Революція і розбудова демократичного суспільства – це справа білоруського народу. Але фінансувати “режим” ми не маємо права”, – пояснив Садовий.

За його словами Львів має підтримати свого виробника.

“Якщо ми не будемо інвестувати у розвиток свого машинобудування, то як ця галузь зможе розвиватись? Останнє питання риторичне. Звертаюсь до Кабміну з проханням ввести “захисні тарифи” або мито на закупівлю громадського транспорту за кордоном. Адже його можна придбати в Україні. Прошу мерів українських міст, які зараз теж стоять перед таким вибором, обирати свого виробника”, – сказав Садовий.

Нагадаємо, тенденр на закупівлю автобусів для Львова оголосили минулого року у лютому. Їх мало закупити комунальне АТП №1 у співпраці із Європейським інвестиційним банком. Коли стало відомо, що у тендері може перемогти білоруський МАЗ, мер Львова Андрій Садовий уже звертався із листом до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.