Львів залишили у “помаранчевій” зоні COVID-19

Державна комісія ТЕБ і НС 7 серпня вирішила залишити ще на тиждень у Львові та Миколаївському, Перемишлянському, Пустомитівському районах помаранчевий рівень епідемічної безпеки, у Жовківському, Яворівському та Кам’янка-Бузькому районах – жовтий, на решті території, а також у Новому Роздолі, – зелений.

Про це свідчить інформація на інтерактивній мапі рівнів епідемічної небезпеки, які встановлюють на основі кількох показників: завантаженості ліжок у лікарнях хворими на коронавірус, середньої кількості ПЛР та ІФА-тестувань, коефіцієнту виявлення нових хворих та показнику динаміки зростання кількості хворих. Наступного разу ці рівні переглянуть у п’ятницю, 14 серпня.
При поділі на зони враховують такі показники: завантаженість лікарень хворими на коронавірус – не більше 50% ліжкомісць; середня кількість проведених тестів – не менше 24 на 100 тисяч населення; коефіцієнт виявлення випадків інфікування – не більше 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування – не більше 10%.

Нагадаємо, 31 липня державна комісія ТЕБ і НС поділила Україну на чотири зони за рівнем поширення коронавірусного захворювання: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони.