Львівщина має отримати понад 21 тис. вакцин AstraZeneca

Львівщина очікує на нову партію вакцини AstraZeneca корейського виробництва. Сьогодні зранку, 23 квітня, понад 367 тис. доз цієї вакцини вже прибули в Україну. Їх використають для вакцинації пріоритетних груп і людей від 65 років і старших. Спочатку вакцину доставлять​ на національний склад, а в неділю розпочнеться її доставка на регіональні склади. Скільки саме доз отримає Львівщина розповідає керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Згідно попереднього розподілу Львівщина має отримати 21 600 доз. Ми чекаємо надходження найближчим часом. Ця партія піде і на першу і на другу дозу. Йдеться про медичних працівників ковідних закладів, які були вакциновані першими ще наприкінці лютого. Три місяці від першої вакцинації спливає 23 травня, відповідно цим людям потрібно зробити ревакцинацію»

Важливо зазначити, що незважаючи на те, що попередня вакцина AstraZeneca була індійського виробництва, абсолютно безпечно робити друге щеплення новоприбулою вакциною корейського виробника. Каже регіональний керівник з вакцинації на Львівщині Олег Когут.

«Як запевняють МОЗ, ВООЗ, і вчені, ці вакцини зроблені на одній основі і відповідно їхній склад і дія між собою не конфліктують »

Нагадаємо, що до кінця травня Україна очікує наступну поставку вакцини AstraZeneca майже 1,5 млн доз, а до кінця червня очікується ще 950 тис. доз вакцини Pfizer.


Теми: