Львівщина отримала додаткові гроші на дороги

Їх додадуть на ті ремонти, які вже розпочали.

Кабмін розпорядився ще більше грошей виділити на ремонт доріг Львівської області. Додатково область отримає понад 160 мільйонів гривень. Про це розповів заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

“У межах Президентської програми цього року плануємо відремонтувати близько 200 кілометрів доріг місцевого значення. Із додатковим фінансуванням на цей рік з держбюджету маємо суму  понад 1, 3 мільярда гривень. На сьогодні розпочали ремонтні роботи на 21 об’єкті. Зокрема, це дороги Рава -Руська – Гайок, Мшанець- Стрілки, Перемишляни – Чемеринці – Плугів,  Садковичі –Чернихів, Турка –Східниця, вулиця Івана Франка у Підбужі”,   – зазначив Юрій Бучко.

Він також розповів про реалізацію проєкту Мале карпатське коло, яке дозволить покращити доступність центральної частини Українських Карпат через розбудову транспортної інфраструктури частини Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей:

“У поточному році продовжимо роботи на дорогах Славське –Хащованя та Бориня –Боберка, яка є під’їзною до майбутнього міжнародного пункту пропуску Боберка – Смольнік та забезпечує виїзд на дорогу Н-13 Львів – Самбір – Ужгород. В проекті передбачено будівництво двох нових доріг, які з’єднають Львівську область із Закарпатською – від нашого села Хащованя до Верхнього Студеного. А також Львівщину з Івано-Франківщиною – від нашої Верхньої Рожанки до села Сеничів. Працюємо, щоб залучити кошти на продовження проекту”.

Нагадаємо, торік рекордні 4,5 млрд грн з усіх джерел фінансування залучили на розвиток дорожньої мережі Львівщини. За ці кошти відремонтували 528 кілометрів автошляхів державного та місцевого значення.