Львівщина починає щеплення “CoronaVac”

Область має 11 240 доз.

Сьогодні, 15 квітня, на Львівщині починають робити щеплення китайською вакциною “CoronaVac”. Медики мають 11 240 доз. Щепити у першу чергу будуть працівників освіти, які залучені до ЗНО, а також маломобільні групи людей і їх опікунів.

“У Львівській області вже пройшли навчання 4 бригади (Моршинська МЛ, Золочівська РЛ, Яворівська РЛ та 6 МКП), які розпочинають вакцинувати мешканців цим препаратом. Подальшу участь у вакцинації братимуть всі мобільні бригади, які були навчені для роботи з «AstraZeneca» (Covishield). Таким чином ми збільшимо охопленість вакцинацією населення нашої області та зменшимо ризик поширення хвороби”, – зазначив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Додамо, медики пояснюють, що “CoronaVac” є інактивованою вакциною, термін придатності якої становить 24 місяці. Перевозити та зберігати вакцину можна при температурі 2-8°C.

“Наголошуємо, що записатися на щеплення по залишковій вакцині (у список очікування) можна через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія», мобільний додаток Порталу Дія (Дія) та національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19”, – йдеться у повідомленні Львівської ОДА.

Нагадаємо, 16 427 нових випадків коронавірусної хвороби зафіксували медики в Україні станом на 15 квітня 2021 року. Зокрема, захворіли 628 дітей та 383 медпрацівники. Померло 433 людини. На Львівщині – 748 нових випадків. 

Читайте також:

“Китайська вакцина – це те, до чого ми звикли”, – львівська епідеміологиня

В Україні триває другий етап вакцинації проти коронавірусу. Медики готуються до третього. Китайська вакцина проти коронавірусу вже в Україні. Про таку інформацію від Мінздоров’я розповіла