Львівщина завершила весняну призовну кампанію

Львівщина на 100% завершила весняний призов на строкову військову службу за два тижні до завершення призовної кампанії. До війська відправили 655 юнаків.

З них 60% вирушили до Збройних Сил України та 40% до інших військових формувань. Водночас найбільшою проблемою залишається неявка призовників на дільниці.

«За три місяці на ухилянтів склали 105 адміністративних протоколів. І близько 10 тисяч справ відправили до правоохоронних органів», –  розповіла тимчасова в.о. начальника пресслужби Львівського ОТЦК та СП старший лейтенант Марія Левко.

Також були хлопці, які через релігійні чи інші переконання не могли  проходити військову службу у Збройних Силах, проте вони виконуватимуть свій конституційний обов’язок в організаціях, які визначить комісія з питань альтернативної невійськової служби при РДА Львівської області. Таких охочих цієї весни 17 осіб.

Додамо, усіх призовників перед відправкою на обласний збірний пункт тестували  методом ІФА на наявність коронавірусного захворювання. Лише при наявності негативного тесту юнака скеровували на збірний пункт, а вже звідти в навчальний центр або у військову частину.

Нагадаємо, в Україні 3 1 квітня до 30 червня триває весняна призовна кампанія на військову строкову службу. Загалом весняному призову підлягають 14 246 осіб.

Призивають на службу чоловіків від 18 до 27 років. Юнаків віком 18 та 19 років забирають до армії добровільно. Строковиків на фронт не відправляють.  Особи з вищою освітою служать рік. Решта – півтора року.

Читайте також: