Львівська лікарня першою на Західній Україні робитиме дитячу трансплантацію

Міська дитяча клінічна лікарня Львова, що на вул. Пилипа Орлика, отримала ліцензію на трансплантацію органів та паліативну допомогу. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ».  

Для нашої медицини це прорив, адже дотепер українські медики готували дітей до трансплантації і відправляли до сусідніх країн. За станом їхнього здоров’я спостерігали вже в Україні.

«Внаслідок недосконалого українського законодавства печінку пересаджували в клініках Мінськ, Варшава, Бельгія», – розповів головний лікар Дмитро Квіт.

Операційна до таких втручань майже готова, залишилося закупити деяке медичне обладнання. На це треба приблизно 8 мільйонів гривень. Як тільки обладнання придбають, медики зможуть розпочати операції з трансплантації.

До слова, операції з трансплантації нирки проводитимуть дітям від чотирьох років, а печінки від одного року.

Трансплантація дітям

✴️ У Мінську, Варшаві, у Бельгії… та у Львові Міська дитяча клінічна лікарня, що на вул. Пилипа Орлика, отримала ліцензію на проведення трансплантацій дітям. ☑️ Для української медицини – це прорив! Раніше – не існувало навіть законодавства на забір і пересадку органів. Печінку пересаджували в сусідніх країнах – у Білорусі, в Польщі, в Бельгії. ➡️ Коли зможе запрацювати таке відділення? І що ще треба для цього? Дивіться у нашому сюжеті.

Опубліковано ТРК ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ Середа, 24 березня 2021 р.