Львівська обласна рада прийняла бюджет на 2021 рік

Сьогодні, 22 грудня, Львівська обласна рада ухвалила бюджет на 2021 рік. Прогнозований обсяг головного фінансового документа за видатками – 5 134,6 млн грн, за доходами – 5 134,6 млн грн. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у ЛОР.

Як наголосив під час презентації проекту обласного бюджету очільник комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку обласної ради Володимир Квурт, у 2021 році немає бюджетних «сюрпризів» у частині суттєвих змін щодо податків і зборів до обласних бюджетів.

«У проєкті обласного бюджету важливо було зважити усі бюджетні розрахунки, підтримку наших комунальних установ і водночас надати шанс для розвиткових  проєктів і програм. Ми прагнули залишити проєкт бюджету в реальних «коридорах», щоб мати його повне виконання. Але, якщо справи підуть дещо краще, ніж ми оптимістично сподіваємося, за результатами півріччя, будемо, можливо, переглядати і доповнювати ті чи інші програми додатковими коштами», – зазначив Володимир Квурт.

Також у державному бюджеті 2021 року є нові бюджетні Програми і субвенції для місцевих бюджетів. Вони поки не відображені в обласному бюджету. До них будуть прописані Порядки і вже при уточненні показників бюджету отримаємо цифри для області. Передбачається, що більшість з цих субвенцій будуть розподілені відразу на рівень громад.

Зазначимо, Держбюджет – 2021 відповідно до нового адміністративно-територіального устрою передбачає переведення на прямі міжбюджетні відносини 73 громади Львівщини. Отож, у 2021 році розпочинається новий стратегічний період відповідно до затвердженої Стратегії розвитку Львівщини на 2021-2027 роки.