Львівська залізнична лікарня прийматиме хворих на Covid-19

Для лікування хворих на Covid-19 планують залучити Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті, що на вул. Огієнка, 5. Утім розгортати додаткові ліжка обіцяють лише у випадку погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус на Львівщині. Також у цьому випадку деякі львівські лікарні можуть повністю перевести на ковідний профіль. Розповідає заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

“Ми системно працюємо над тим, щоб мати резерви у випадку, якщо ситуація набиратиме різких обертів. Ще один заклад внесли до переліку закладів для госпіталізації хворих на коронавірус – це Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті філії охорони здоров’я Львівської залізниці”

Іван Собко, заступник голови ЛОДА

Також він додав, що водночас у лікарнях області розширюють кисневу мережу, зокрема понад 64% всіх ліжко-місць, що призначені для лікування хворих на коронавірус, уже оснащені киснем.

Володимир Кальчук, завідувач сьомого відділення Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні зазначає, що насправді, кількість людей, які хворіють на коронавірус є значно більшою, ніж показують результати ПЛР досліджень, тому лікарні мають будь-якої миті бути готовими до прийому нових хворих.

«На обстеження скеровуються або люди, які мають клінічні прояви, або по якихось епідпоказниках. Але не скеровуються далеко всі, хто дійсно є хворий. Тому кількість захворілих треба помножити часом на два. Тому і маємо такий вибухоподібний ріст захворювання, який значно більший в дійсності, ніж за результатами ПЛР»

Володимир Кальчук, завідувач сьомого відділення Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні

Лікар закликає усіх дотримуватися карантинних обмежень та не нехтувати елементарними правилами безпеки у цей період. Нагадаю, що на коронавірус на Львівщині захворіли 44 509 мешканців, із яких 1 209 померли, 28 419 – одужали.