Львівські батареї будуть теплими до наступного тижня

А далі залежатиме від погоди.

Опалювальний сезон у Львові поки що завершувати не планують. Принаймні до наступного тижня батареї будуть теплими. А тоді вирішуватимуть залежно від погоди.

“Згідно з встановленими нормами, ми можемо припиняти опалювальний сезон, коли середньодобова температура протягом трьох діб є вищою 8 градусів. Зараз такої температури немає, а навпаки є похолодання. Вдень маємо лише 3-4 градуси тепла. І така температура буде до суботи включно. В неділю вже прогнозують незначене потепління”, – розповіла заступниця мера Львова із питань ЖКГ Ірина Маруняк.

За її словами, станом на сьогодні опалення подається відповідно до температури зовнішнього повітря. Натомість мешканці самі можуть регулювати подачу опалення у будинки.

“У Львові є 186 ІТП, що дозволяє в автоматичному режимі у цих будинках регулювати подачу тепла. Також у нас 98% будинків мають лічильники теплової енергії. Відповідно, якщо мешканці визначають відповідальну людину, то вона може регулювати подачу тепла у будинку, незалежно від теплопостачального підприємства”, – додала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, до кінця тижня Львівщину чекає прохолодна, а місцями з мокрим снігом погода. Такі прогнози Радіо ПЕРШЕ озвучила синоптикиня Львівського гідрометцентру Олена Смалюх.