Львівські депутати просять Зеленського скасувати науковий ступінь Киви

І провести розслідування.

Львівська обласна рада під час чергового сесійного засідання обговорила ситуацію із нардепом Кивою. Йдеться про те, що напередодні Іллі Киві, народному обранцю від політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”, “захистив” дисертацію і отримав науковий ступінь кандидата наук з державного управління.

“Депутати Львівської обласної ради обурені повідомленням про рішення спеціалізованої вченої ради присудити науковий ступінь кандидата наук з державного управління народному депутатові України від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Іллі Киві”.

– йдеться у повідомленні Львівської обласної ради.

Депутати вважають, що члени спеціалізованої вченої ради, які були присутніми на захисті дисертації, а також усі інші, хто брав участь у реалізації цієї афери, довели нікчемність сучасної системи освіти та необхідність її повного перезавантаження

“Гнила бюрократична система, через яку необхідно пройти молодим науковцям, лише створює для них перешкоди в здобутті наукових ступенів та розвитку української науки, проте допомагає особам, які здобувають наукові ступені в особистих інтересах і жодним чином не пов’язані з наукою”.

пояснюють свою позицію.

Депутати просять Міністерство освіти України вжити відповідних заходів та скасувати це рішення.